Situata la poalele Muntilor Vladeasa, in satul Scrind Frasinet, la 70 km de Cluj Napoca si 110 km de Oradea veti gasi pensiunea Dariana care este un loc perfect pentru a va petrece o vacanta sau pentru a organiza evenimente reusite.

Pensiuni Rachitele - ce poti vizita in Rachitele?

Au fost deschise portile pensiunii noastre in demebrie in anul 2008 si aceasta a fost conceputa ca o afacere de familie in care fiecare membru are responsabilitati proprii si impreuna oferim turistilor cele mai interesante sejururi. Va asteptam cu drag la noi si aveti garantia unei vacante reusite.

Satul Rachitele apartine din punct de vedere administrativ de comuna Margau, Rachitele este format din vatra principala si din doua catune. A fost atestat pentru prima data in anul 1892 cand aici se construia prima biseria pe locul vechiului cimitir. Teritoriul administrativ intra in contact cu judetul Bihor si se invecineaza cu alte patru comune.

Rachitele este cea mai complexa localitate a comunei si are o foarte mare populatie. Casele se vor ridica de-a lungul vaii avand o ramificatie pe Valea Stancului si in catunele caracteristice pentru satele din apuseni care sunt de tip risipit si urca pana la altitudinea de 1400 m. vCascada rachitele este denumita si Valul Miresei si este un obiectiv situati pe valea stancului in localitatea Rachitele. De la peste 30 m Cascada isi arunca fasiile de apa oferind un peisaj de vis. Atunci cand vine iarna peretele stancos ingheata si devine un loc foarte bun pentru escalada pe gheata si pentru persoanele pasionate de sportul acesta. In jurul numelui de Cascada de la Rachitele circula si o legenda care spune ca in trecut o mireasa ca cazut de pe stancipe abrupte si voalul sau s-a agatat de pietre. Pentru a vizita aceasta cascada puteti gasi numeroase oferte de cazare la Rachitele.

Pestera Mare din Valea Firei este amplasata in bazinul superior al Somesului Cald undeva intre Valea Firei si Valea Ponorului si este cea mai lunga din tara.


Incearcă noile produse BIO! Afla mai multe