Una din cele mai atractive destinatii pentru turism din Romania este zona Muntilor Puseni. Aici, flora, fauna si relieful dar si traditiile pastrate inca completeaza seria de motive care fac ca acest loc sa fie unul pe care sa il incerce fiecare turist. Fie ca vorbim despre Ghetarul de la Scarisoara, Ghetarul Vartop, Poarta lui Ionele, Lacul Tarnita sau Pestera Ursilor sunt toate obiective turistice foarte cunoscute.

Pensiuni Judetul Cluj - ce puteti vizita in Judetul Cluj

Printre cele mai cunoscute obiective turistice de aici se numara si ghetarul de la scarisoara denumit si uriasul de gheata. El se afla in Parcul Natural Apuseni, situati la 2 km de Garda de Sus. In anul 1938 pestera este declarata monument natural. Are lungimea de 700 m cu un tavan inalt de maxim 24 m si o vechime de 3800 de ani. Atractiile din pestera aceasta sunt Biserica, Sala Mare si sala cu stalagmite de gheata.

In Apuseni, mergand spre Bihor se afla un loc pitoresc cunoscut sub numele de Pestera Poarta lui ionele. Aceasta pestera are o inaltime de 17 m si este una din cele mai infricosatoare din Apuseni. Geologii scriu despre ea si spun ca este alactuita din calcare albe. Pestera are si o galerie cu traseul frant. La intrare se afla un parau care izvoraste din stanca.

Este locul perfect pentru cei care iubesc misterele si istoria. Ghetarul de la Vartop este o locuinta celebra a oamenilor preistorici si este impresionanta inca de la intrarea aflata intre bolovani umezi si misterul ia amploare atunci cand este deschisa lanterna. Ghetarul se mai numeste si Pestera Minunata deoarece detine foarte multe formatiuni diverse si bine conservate. Pestera nu este ramificata insa ofera un décor variat si intim perfect pentru ambianta salilor. Chiar daca culoarul este lung este o aventura reala pentru toti cei care vor sa il strabata deoarece are suisuri si coborasuri, mers aplecat, mers pe genungi, mer strecurat, totul printre peretii umezi din galerii.


Incearcă noile produse BIO! Afla mai multe