Exista doua rezervatii botanice cunoscute in aceasta zona. Fanetele Clujului si Rezervatia Valea Morii. In fanetelee Clujului poti vedea vipere de faneata, o specie foarte rara. O flora impresionanta poate fi gasita in interiorul orasului la Gradina Botanica unde se adapostesc mai multe specii de animale.

Pensiuni Cluj - ce puteti vizita in Cluj?

Cetatea Clujului si-a castigat cu siguranta recunoasterea europeana. Arhitectura specifica europeana cu stilul gotit tarziu se pot vedea in Biserica Romano Catolica Sf Mihail si in arhitectura pe care o au locuintele particulare. Dupa ce primul razboi a luat sfarsit si a avut loc marea unire, Transilvania era o parte a Regatului Romaniei. Municipiul a fost resedinta de judet in perioada interbelica. In 1940 Clujul a revenit sub coroana maghiara prin Dictatul de la Viena. Fortele germane si maghiare care aveau acest oras sub control au fos respinse de trupele romane in 1944. Cu ajutorul Tratatului de la Paris din anul 1947, Clujul a reintrat in componenta Romaniei.

Pentru ca a fost fondata pe malul drept al Somesului, Napoca a fost initial un simplu vicus. Este o asezare urbana sau civitas din timpul domniei imparatului Hadrian sub denumirea de Municipium Aelium Hadrianum Napoca, atestat in inscriptii. Dupa ce a ajuns o capitala a provinciei, Napoca s-a ridicat ulterior la rang de colonie si este numita Conolina Aurelia Napoca, acest privilegiu fiind acordat de Marcus Aurelius. Orasul se bucura de faptul ca are numeroase facilitati fiscale pentur cetateni. In Napoca exista numeroase dovezi ale continuitatii romane.

Daca aveti nevoie de cazare in Cluj, va recomandam sa incercati pensiunea Dariana. Cu siguranta veti putea combina aici relaxarea cu activitatile absolut inedite si variate pentru a putea avea un sejur perfect. Totodata va prezentam si o mica parte din istoria Clujului. Datorita arhitecturii si istoriei specifice, Judetul Cluj atrage in fiecare an un numar considerabil de turisti, din tara dar si din afara ai.


Incearcă noile produse BIO! Afla mai multe