Va asteptam la pensiunea noastra daca sunteti in cautare de oferte de cazare in Rachitele. Dupa ce v-ati cazat probabil ca veti dori sa vizitati imprejurimile si de aceea am creat acest ghid cu repere de obiective din zona.

Cascada Valul Miresei

Cascada Valul Miresei este situata in Valea Stanciului, in satul Rachitele, la granita cu Parcul Natural Apuseni. Legenda spune ca o mireasa a cazut de pe stanca, iar voalul ei a ramas atarnat depietre, iar oaspetii de la nunta au plans atat de mult incat lacrimile lor s-au transformat in cascada.

Cascada este de o maretie salbatica, fiind cea mai reprezentativa cascada din Muntii Apuseni.

Se compune din trei trepte succesive de 5 m, 8 m si 34 m. Se bazeaza pe un bazin oval adanc, cu un diametru de 5 m, care imprastia apa.

Cazare Rachitele - oferte speciale de sezon

Cetatea medievala Bologa

Cetatea medievala este una dintre cele mai interesante fortificatii medievale ale Transilvaniei. Mentionate in documentele din 1319, orasul a fost construit in timpul razboiului civil intre regele Carol Robert de Anjou si nobilimea rebela a Transilvaniei (1315-1324).

Biserica de lemn Ciuleni

Biserica de lemn Ciuleni, satul Margau, judetul Cluj, este dedicat "Adormirii Maicii Domnului" si, in conformitate cu scrieri vechii de peste 250 de ani, dupa ce satul a ars oamenii s-au mutat si a fost construit Ciuleni in 1747 cu ajutorul bisericii. Patrimoniul este format din icoane pe lemn si sticla..

Arborele Sequoia

Se afla la granita dintre Sacuieu si satul Rogojel din rezervatia forestiera.Sequoia si are o varsta estimata de aproximativ 100 de ani, fiind o planta foarte exotica in aceasta regiune.

Lacul Belis Fantanele

Lacul Belis-Fantanele este un lac artificial si se gaseste in vestul judetului Cluj, in partea de nord a Muntilor Apuseni, la confluenta muntilor Gilau (Est), Vladeasa (Vest). A fost facut in perioada 1970-1974, cu scop energetic pe raul Somes cald. Are o suprafata de 9,8 kilometri patrati si o lungime de 13 km, este situat la o altitudine de 990 m. Lacul este in statiunea Belis-Fantanele.

Pietre albe

Pietrele albe sunt calcare abrupte, o zona impresionanta in localitatile sudice Rachitele si Sacuieu, Vladeasa, pe partea sudica a Vaii Stanciului. Aceasta formare spectaculoasa, vizibila de la distante mari, este dotata cu o multime de pesteri, gropi si pereti verticali. Este folosita pentru alpinism de catre cei care practica acest sport, mult mai recent in aceasta zona este zborul cu parapanta. Este o rezervatie naturala deoarece flora pe care o creste este protejata de lege.

Traseul pietrele albe este greu accesibil in timpul iernii. Puteti incepe sa urcati creasta la Minele Vechi. Din acest punct puteti incepe sa urcati pe izvorul abrupt de la stancile albe, ultima parte a pantei este abrupta. Odata ce ajungeti sus urmati stancile din dreapta pentru a ajunge pe creasta. Din acest punct de vedere stancile albe sunt uimitoare si sunt situate la 200-300 m diferenta de inaltime fata de scena din fata.


Incearcă noile produse BIO! Afla mai multe