Satul Rachitele apartine administrativ de comuna Margau. Rachitele ese format din vatra principala si din catunele Doda Pilii si Ic Ponor. Prima atestare documentara a acestei asezari de sub coama Vladesei, este in 1792 cand aici a fost construita prima biserica, in vechiul cimitir. Comuna Margau din Cluj este situata intr-o zona montana dominata de muntii Vladeasa care are in componente 6 sate: Margau, Buteni, Ciuleni, Bociu si Frasinet, si respectiv satul Rachitele.

Teritoriul administrativ este aflat in partea vestica a judetului si intra in contact cu Judetul Bihor, conform actelor de delimitare existente comuna se invecineaza cu alte 4 comune din Cluj: Belis, Sancraiu, Calatele, Sacuieu si una din Bihor - Budureasa.

Cazare pensiuni Rachitele - oferte de sezon

Rachitele este localitatea cea mai complexa a comunei si are si cea mai mare populatie. Casele se ridica de-a lungul vaii Rachitele avand o ramificiatie pe Valea Stancului si in catunele caracteristice satelor din Apuseni care sunt de tip risipit si urca pana la altitudinea de 1400 m.

Va prezentam si cele mai importante obiective turistice din zona.

Cascada Rachitele numita si Valul Miresei este un obiectiv aflat pe Valea Stanciului situata in localitatea Rachitele. De la peste 30 m Cascada Valul Miresei arunca fasiile de apa oferind un peisaj superb. Cand vine iarna peretele stancos ingheata si devine un loc excelent de escalada pe gheata pentru persoanele care sunt pasionate de acest sport. In jurul denumirii de Cascada de la Rachitele circula si o legenda care spune ca in trecut o mireasca a cazut de pe aceste stanci abrupte si voalul sau a ramas agatat de pietre. Aceasta s-a transformat in apa simbolizand lacrimile mirelui. Pentru a vizita cascada puteti gasi oferte de cazare la Rachitele.

Pestera Mare din Valea Firei este situata in bazinul superior al Somesului Cald undeva intre Valea Firei si Valea Ponorului si e a doua cea mai lunga pestere din tara. A fost descoperita in anul 1848 si are o structura foarte complexa fiind compusa din doua niveluri: superior - fosil, format din sali bogat concretionate, si inferior activ situat la 30-50 m sub nivelul fosil cu un rau subteran de debit mediu.

Cele mai importante sali sunt: Sala de Intrare, Sala Ondine, Sala de Dans, Sala Buzunar, Sala Suspendata, Sala Club, Sala Dan Coman, Sala Minunilor, Sala Gabor Halasi, salile Charonte, salile Grenoble, salile "A", Sala Bivuacului, Sala Inalta, Sala Gigantilor, Sala Pagodelor, Sala "89", Sala Helictitelor, Sala cu Ferestre, Sala Finala, Sala Amfiteatru, Sala Bingo. Patru dintre aceste sali sunt cele mai mari de la noi din tara. Sala Gigantilor are un volum de peste 1800000 mc si este a doua ca si marime din Europa si a opta din lume. Pestera este unul din cele mai importante obiective turistice din Apuseni pe care nu ar trebui sa il ratati daca sunteti in zona. Noi va recomandam sa ramaneti cateva zile la pensiunea noastra pentru relaxare si pentru a vizita cat mai multe dintre toate aceste obiective turistice din zona noastra.


Incearcă noile produse BIO! Afla mai multe