Daca sunteti in cautare de cazare in Judetul Cluj va recomandam pensiunea noastra. Veti putea imbina aici relaxarea cu activitatile inedite si variate pentru a avea un sejur perfect. In cele ce urmeaza va prezentam o mica parte din interesanta istorie a Clujului. Datorita arhitecturii si istoriei sale Clujul atrage an de an mii de turisti, atat din tara noastra cat si la nivel international.

Municipiul Cluj Napoca este situat in zona centrala a Translivaniei in zona de legatura dintre Muntii Apuseni, Podisul Somesan si Campia Transilvaniei. Se intinde pe vaile raurilor Somesul Mic si Nadas si prin anumite prelungiri pe vaile secundare ale Popestiului.

Cazare pensiuni Judetul Cluj

Prima atestare documentara a unei asezari in teritoriul din prezent al Clujului a fost facuta de geograful Claudius Ptolemeu care mentiona aici una din cele mai insemnate localitati din Dacia purtand denumirea de Napuca. Prima atestare a Napocii romane dateaza din perioada care a urmat dupa razboaiele de cucerire din Dacia si consta intr-o borna militara descoperita la Aiton care a rezultat din constructia unui drum strategic.

Fiind fondata pe malul drept al Somesului Napoca a fost initial un simplu vicus. Ea a devenit asezare urbana sau civitas in timpul domniei imparatului Hadrian sub denumirea de Municipium Aelium Hadrianum Napoca, atestat in inscriptii. Ajunsa o capitala a acestei provincii Napoca este ridicata ulterior la rangul de colinie fiind numita Colonia Aurelia Napoca, privilegiul acesta fiind acordat de Marcus Aurelius. Orasul se bucura si de ius italicum care prevedea mai multe facilitati fiscale oferite cetatenilor. Sunt numeroase dovezi arheologice pentru continuitatea romana la Napoca.

Cetatea Clujului a castigat pana in secolul XV recunoastere europeana. Arhitectura specifica europeana si stilul gotic tarziu se regasesc in Biserica Romano Catoloca Sf. Mihail dar si in arhitectura locuintelor particulare. Dupa ce s-a terminat primul razboi mondial si a avut loc Marea Unire, Transilvania a facut parte din Regatul Romaniei. Muncipiul Cluj a fost resedinta judetului Cluj in perioada interbelica. In anul 1940 Clujul s-a intors sub coroana maghiara prin Dictatul de la Viena. Fortele maghiare si germane care controlau acest oras au fost respinse de trupele romane in anul 1944. Prin Tratatul de la Paris din anul 1947 Clujul s-a reintors in componenta Romaniei.

Sunt doua rezervatii botanice cunoscute aici. Fanetele Clujului si Rezervatia Valea Morii. In Fanetele Clujului traiesc vipere de faneata, o specie destul de rara. O flora impresionanta se poate gasi si in interiorul orasului la Gradina Botanica unde si-au gasit adapostul mai multe specii de animale.


Incearcă noile produse BIO! Afla mai multe