Tara Motilor s-a clasat direct in topul turistilor cu locurile preferate din Romania insa mai jos urmeaza sa vedeti si de ce. Credeti-ne pe cuvant ca peisajele din Apuseni concureaza cu succes cu cele din Austria sau cu cele din Germania si chiar castiga teren in fata lor.

Cazare Apuseni - ce poti vizita in Apuseni?

Ghetarul Scarisoara reprezinta pestera declarata Monument al Naturii in Romania in 1938. Pestera adaposeste cel mai mare bloc de gheata subterna si vechimea stratului de gheata depaseste 3000 de ani. Pestera este din punctul nostru de vedere unul din cele mai interesante locuri pe care le-am vazut vreodata si despre care ne mandrim ca se afla in Romania.

Inainte de a pleca catre pestera nu uitati sa luati cu voi o bluza sau o geaca pentru ca la interior temperatura scade sub 0 grade chiar si atunci cand este iulie august. Intrarea are un pret simbolic si coborarea in interiorul pesterii are loc doar in grupul insotit de ghid.

Dupa ce va incalziti cu ghetarul de la scarisoara puteti incepe sa va minunati in fata comorilor ascunse din Apuseni si este timpul sa mergeti catre pestera Ghetarul de la Vartop care se afla aproape de catului Casa de Piatra din Comuna Arieseni.

Este locul unde s-a gasit cea mai veche urma a oamenilor de neandertal din Romania si care gazduieste si un bloc de gheata de 1600 m cubi. Aici puteti admira stalctite, stalagmite, draperii parietale si coloane, cristale de calcit si alte formatiuni, pentru ca este una din cele mai frumoase pesteri din tara.

Drumul spre pestera este destul de prost si este recomandat sa nu va aventurati daca aveti o masina joasa. O lanterna sau o aplicatie pentru lanterna instalata pe telefon si incaltamintea de drumetie sau geaca si bluza sunt foarte importante chiar si atunci cand este vara.

Intrarea in pestera se face intre 10 si 18 in perioada 15 iunie 1 septembrie si doar cu ghid.


Incearcă noile produse BIO! Afla mai multe